Gedigen fönsterrenovering i Stockholm

Man måste renovera fönstren för att de inte ska drabbas av röta, men också för att bibehålla en bra inomhusmiljö. Här följer några tips på hur en fönsterrenovering i Stockholm kan gå till.

Det är betydligt mer lönsamt att renovera fönster än att sätta in nya. Det anses heller inte vara miljömässigt försvarbart, i alla fall inte så länge virket är av bra kvalitet. Ungefär vart femte till tionde år brukar det vara lagom att renovera fönstren. Då går man noga igenom varje fönsterbåge för att se om någon del har drabbats av röta och måste bytas ut. Innan man kan måla och kitta om fönstren plockar man bort beslag och fönsterglas och även den gamla färgen tas bort. Därefter grundas träet med en olja för att träet ska bli riktigt tåligt. Det är ett gediget arbete som tar lång tid men som både är nödvändigt och som lönar sig. Dessutom höjer det värdet på fastigheten.

Hur mycket kostar en fönsterrenovering?

Man kan själv renovera sina fönster om man har den tid som krävs. Men det gäller att inte slarva, för då kan färgen snart börja flagna. Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget då man anlitar ett företag specialiserat på fönsterrenovering, vilket gör att det inte behöver bli så kostsamt. Hur mycket det kostar beror på hur många fönster det är och i vilket skick de är i. Ta in offerter från några olika men var noga med att välja en erfaren firma som använder sig av material av bra kvalitet. Läs mer om fönsterrenovering på denna hemsida: fönsterrenoveringstockholm.nu