En elektriker i Sollentuna löste gåtan

El är ett måste i dagens samhälle. Men allt det elektriska är de flesta av oss noviser om. Då är det skönt att veta att man kan ringa till en elektriker och lösa problem som uppstår i vardagen.

När Birgitta och Sven köpte sommarstugan var den i ett uselt skick. Det hindrade dem inte från att köpa den, eftersom utsikten över den lilla sjön var omöjlig att motstå. Trots skicket hade stugan både toalett, rinnande vatten och el. Så det handlar troligtvis bara om att måla och fräscha upp lite. De hade tittat på stugan mitt på dagen och upptäckte elfelet först när de tillbringade första kvällen på plats.

Sollentuna elektriker var en riktig detektiv

De hyrde in en elektriker i Sollentuna. Frågade om han kunde komma och titta på elen. När han knäppt på alla ljudknapparna kom han till dem i trädgården och såg fundersam ut. “Det var precis som ni sa, ett mysterium.” De hade förklarat för honom att när de tryckte på en knapp tändes lyset någon annanstans. Det gällde inte bara ett rum utan tre. Han lovade komma tillbaka följande dag med lite saker för att forska vidare.

När de kom till stugan följande eftermiddag var han där och denna gången sken han som en sol. Han hade hittat felet. Den som installerat elen hade på något märkligt vis lyckats blanda ihop och korsa ledningar på ett sätt han aldrig sett förr. Redan nästa dag skulle han komma tillbaka och ställa allt tillrätta igen.