Dags att skrota bilen i Stockholm?

När pärlan blir gammal ska den föras till den sista vilan. Den ska inte stå och läcka på din tomt. Allt kan tas tillvara och återvinnas. Se till att skrota bilen i Stockholm säkert och enkelt.

Det finns alldeles för många skrotfärdiga bilar som står och sakta tynar bort. En del kanske hamnat i skogen, och en del kanske rentav råkat hamna på din tomt? Det är illa. För du vill förstås inte ha miljöfarliga vätskor läckandes på samma ställe som där dina barn och dina husdjur leker.

Det enkla och det rätta är att skrota bilen. Så länge den är komplett och inga delar saknas är det kostnadsfritt. Kan du inte köra bilen eftersom den är trasig eller avställd? Då kan du givetvis få hjälp med att få den upphämtad för en liten slant.

Fördelar för miljön med att skrota bilen

I din hemmiljö är fördelarna helt självklara. Din tomt blir betydligt vackrare när du inte längre behöver beskåda ett gammalt uttjänt bilvrak över kanten på kaffemuggen. Dina barn och din hund kommer inte att kunna dricka glykol från en trasig bil. En klar miljövinst bara det.

Att alla metaller och reservdelar tillvaratas på bilskroten och att farliga vätskor hanteras på ett säkert sätt är ytterligare fördelar med att skrota bilen. I slutänden sparar man på material då metaller återanvänds och då äldre reservdelar kan köpas och ge fortsatt liv till någon annan äldre bil. Lite som organtransplantation.

Du som skrotar behöver vara bilens ägare och ha med dig registreringsbeviset. Läs mer om skrota bilen på denna webbsida: skrotabilen.nu