Anlita en elektriker i Stockholm med rätt behörighet

Har ni byggt en villa i Stockholm och behöver hjälp med att installera el? I så fall är det viktigt att ni anlitar en elektriker som har rätt behörighet.

Ska man installera el i en nybyggd villa gäller det att vara noga med planeringen och även tänka på framtida behov. Exempelvis kan det vara bra att se till att elsystemet klarar att även ladda en elbil fastän man inte har en. Viktigt är också att tänka på var man kommer att behöva eluttag och var man vill hänga och placera belysningen.

Ofta behöver man fler uttag än man tror och därför gäller det att tänka till ordentligt. Anlitar man en professionell elektriker brukar man tillsammans gå igenom varje rum för sig och för att planera de elinstallationer som behöver göras. Inte sällan kommer elektrikern med synpunkter och förslag som man själv inte hade tänkt på.

Viktigt att tänka på när man anlitar en elektriker

Att kontakta elektriker i Stockholm och be om en offert kostar ingenting. Därför kan man ta in offerter från några olika och jämföra priser innan man bestämmer sig. Men gäller det installation av el i ett nybyggt hus brukar det bli bättre om man anlitar en mer erfaren elektriker som tänker på alla detaljer.

Be även om referenser och kontrollera dessa genom att ringa upp och ställa frågor. Givetvis ska den elektriker man anlitar vara certifierad och även få installera el i våtutrymmen. Detta för att säkerställa att alla installationer blir korrekta. Men också för att hemförsäkringen ska gälla och för att bygglagen kräver att man använder sig av en certifierad elektriker.