Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Omslag: Elsa Wohlfahrt Larsson
340 sidor

Inbunden
ISBN: 9789187347863
Utkom i april 2015

E-bok
ISBN: 9789176810002
Utkom i april 2015

Pocket
ISBN: 9789176811375
Utkom i maj 2018
Pressmaterial:
Sund

TOVE FOLKESSON

Eva Zackrisson, jägarinna från Kalmar, är på väg ut i världen. Efter en kraschlandning på Arkitekturhögskolan i Stockholm fångas hon in av millennieskiftets underbara dröm om självförverkligande. Musik, teater, poesi, kollektiv, Kubaresor - inget får lämnas oprövat i jakten på den sanna naturen. Men den kanske hela tiden ligger där, nära intill: barndomens trygga landskap på Öland med en mormor som aldrig ändrar sig och en morbror som aldrig tänker läsa Alkemisten och mäter luftfuktighet med en tubsocka.

Tove Folkessons debutroman om det unga flickgänget från Kalmar, Kalmars jägarinnor, nominerades både till flera debutantpris och Sveriges Radios romanpris.

Sund prisas i pressen:

Den stilistiska energin och bildspråksfantasin i hennes båda romaner har en verkshöjd som välver sig som en Ölandshimmel över de futtiga förehavandena på marknivå.
Expressen

Få unga författare av i dag fångar stämningar och känslolägen som Tove Folkesson. I kombination med skildringarna av klass och identitet finns det något unikt som skiljer sig från mängden i Tove Folkessons författarskap som vi ännu bara har sett början på.
GP

Sund har alla förutsättningar att bli en generationsroman och den gör Folkesson till en mycket intressant författarröst.
UNT

Tove Folkesson har en mycket bra känsla för språk och stil, formuleringsglädje och lyriska drag finns gott om men form följer innehåll och stämningen är alltigenom väl avvägd och skildrad.
Tidningen Kulturen

Med Sund fångar Tove Folkesson de inre motstridigheterna hos en klassresenär som inte vet vilken krokig väg hon ska slå in på eller i vilken riktning hon ska fara, utan att någonsin tumma på komplexiteten i såväl livsval som det mänskliga psyket. Och framförallt visar hon övertygande att hon är en stilist att räkna med  förhoppningsvis för lång tid framöver.
SvD

Jag äter hamburgare och läser, sedan borstar jag tänderna och läser. Medan jag kissar och byter om till nattlinne läser jag så gott det går. Jag slutar inte förrän iPaden faller ner på golvet för att jag somnat under läsning.
BT

Jag börjar helt enkelt tro att man inte kan få för mycket Tove Folkesson.
Amanda Svensson, Sydsvenskan

AV SAMMA FÖRFATTARE:
Ölandssången
KJ och Sund
Kalmars jägarinnor
topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här boken.
RECENSIONER
2 maj 2015:
UNT: "”Sund” har alla förutsättningar att bli en generationsroman och den gör Folkesson till en mycket intressant författarröst."

29 april 2015:
Tidningen Kulturen: "Tove Folkesson har en mycket bra känsla för språk och stil, formuleringsglädje och lyriska drag finns gott om men form följer innehåll och stämningen är alltigenom väl avvägd och skildrad."

22 april 2015:
GP: "Få unga författare av i dag fångar stämningar och känslolägen som Tove Folkesson. I kombination med skildringarna av klass och identitet finns det något unikt som skiljer sig från mängden i Tove Folkessons författarskap som vi ännu bara har sett börj

21 april 2015:
SvD: " Tove Folkesson har en spänst i språket och en vitalitet i tanken som förvandlar det som kunde blivit en déjà vu-upplevelse till något nytt och eget."

21 april 2015:
SvD: "Och framförallt visar hon övertygande att hon är en stilist att räkna med – förhoppningsvis för lång tid framöver."

20 april 2015:
Trelleborgs allehanda: "Jag äter hamburgare och läser, sedan borstar jag tänderna och läser. Medan jag kissar och byter om till nattlinne läser jag så gott det går. Jag slutar inte förrän iPaden faller ner på golvet för att jag somnat under läsning. "

20 april 2015:
Expressen: "Den stilistiska energin och bildspråksfantasin i hennes båda romaner har en verkshöjd som välver sig som en Ölandshimmel över de futtiga förehavandena på marknivå."

20 april 2015:
DN: "... romanen öppnar sig för livet och för läsaren."

19 april 2015:
Corren: "Tove Folkesson är en strålande språkbehandlare. Hon etablerade redan i debuten ett personligt uttryck och det fortsätter att utvecklas här. "

17 april 2015:
SVT Kulturnytt: "Styrkan i den här romanen är språket, ger man sig ut i den här prosan så kommer man att minnas stämningen."

17 april 2015:
Aftonbladet: "... underhållande och smart satir."

17 april 2015:
Arbetarbladet: "Jag hade fel om ”Kalmars jägarinnor”. Det är ”Sund” som är generationsromanen."

15 april 2015:
Gomorron Sverige: "En väldigt bra fyra till Tove Folkesson - den är rolig, rapp och insiktsfull …"

12 april 2015:
NT: "... Folkessons berättarförmåga är av det slag som suger in läsaren."


Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag