Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt

Jean Hatzfeld på Sverigebesök!

7 oktober 2016
Se så fint Ricki Neuman skriver i Svenska Dagbladet idag:

"Pappas blod är välskriven och tankeväckande, ger emellanåt fasansfulla inblickar i det som ägde rum 1994, men är på samma gång fylld av ömhet för de unga i Rwanda – och visar att det trots allt går att överleva och gå vidare."

Ricki Neuman, SvD

Resten av recensionen kan du läsa här.

Inte nog med att Pappas blod släpps i dagarna, Hatzfeld kommer även till Sverige nästa vecka! Torsdagen den 13 oktober uppträder han på Internationell författarscen tillsammans med Elisabeth Åsbrink. Kom och lyssna på Kulturhuset kl 19:30!

Taggar: Jean Hatzfeld | Pappas blod


Träffsäkra recensioner av Berättelse om ett äktenskap!

3 oktober 2016
Det har trillat in flera skarpsynta recensioner av Geir Gulliksens Berättelse om ett äktenskap i helgen, och det verkar som om varje läsare har hittat ett helt nytt perspektiv och sätt att läsa romanen på. Fantastiskt!

"En vanlig, samtida, sårbar, jämlik man. Det borde inte kännas så originellt som det gör att möta honom i en roman. Han som drömmer om kärlek, fru och barn. Och så hon, som vill ha en annan kärlek."

Anneli Dufva, Sveriges Radio. Läs (och lyssna på) hela recensionen här!

"Det ser enkelt ut, men är allt annat än. Varför försvinner kärleken? tycks romanen undra, utan att svara. Istället ger den oss smärtan som är att älska någon som länge älskat en tillbaka men en dag inte längre gör det. Och gör så ont att läsa att jag helst av allt vill gömma den längst in i bokhyllan och glömma, aldrig igen läsa om. Men det tror jag inte att jag klarar."

Victor Malm, Sydsvenskan. Läs hela recensionen här!

Förresten, ni har väl inte missat att Geir var med i Babel i söndags? Programmet finns att titta på här.

Taggar: Geir Gulliksen | Berättelse om ett äktenskap

Besök Weyler förlag på Bokmässan!

21 september 2016
Möt oss på Weyler förlag och köp våra nyheter till rabatterade mässpriser i monter B03:22.

Fantastisk intervju med Geir Gulliksen i SvD!

18 september 2016
Geir Gulliksen är aktuell på Weyler förlag med sin efterlängtade roman Berättelse om ett äktenskap, och i helgen blev han intervjuad av Svenska Dagbladet! Resultatet blev ett långt och väldigt intressant reportage som kom att handla om både det ena och det andra.

"Det intressanta med kärlek är de otroligt starka krafter som man inte har kontroll över. Det är en av de sakerna jag ofta diskuterar med relationsterapeuten Sissel Gran, som menar att om man bara gör på vissa sätt så blir det bra. Men det fascinerande är att man kan göra allt rätt och att allt kan vara så bra men att det kan gå åt skogen ändå."

Läs hela intervjun här!

Taggar: Geir Gulliksen | Berättelse om ett äktenskap

Strålande recensioner av Panama-dokumenten!

12 september 2016
"Radarparet Obermayer–Obermaiers bok ”Panamadokumenten” är den fascinerande – och spännande! – berättelsen om alltsammans. Jag läste som fastnitad av en häftpistol. Vilken rafflande story. Vilken rutten värld."

Per Wirtén om Panama-dokumenten. Reportageboken är både spännande och viktig – extra intressant är såklart det svenska kapitlet som de undersökande journalisterna Sven Bergman och Joachim Dyfvermark har bidragit med.

Läs hela recensionen i Sydsvenskan här.

Fler recensioner hittar du här och här!

Taggar: Bastian Obermayer Frederik Obermaier | Panama-dokumenten
Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag

Besök vår blogg, där vi skriver om livet på förlaget:
weylerblogg.wordpress.com
topp
Kalendarium
2 april
Hedvig Eleonora kyrka får besök av författaren Lennart Hagefors som berättar om sin bok Människosonen.
2 april
Hedvig Eleonora kyrka får besök av författaren Lennart Hagefors som berättar om sin bok Människosonen.
6 april
11 april
Arne Jarrick samtalar om kunskap på Stockholms Stadsbibliotek.
22 april
23 april
Tomas Bannerhed medverkar på Världsbokdagen i Växjö. Författarsamtal i Det fria ordets hus på temat Landsbygdslitteratur förr och nu.
25 april
25 april
Författarsamtal med Tomas Bannerhed om den hyllade romanen Korparna. Välkomna till Nynäshamns bibliotek kl 18!
6 maj
17 juni
Tomas Bannerhed medverkar under Ljungby Berättarfestival, som i år har skogen som tema. Bland annat i samtal med folklivsforskaren Bengt af Klintberg. 17-18 juni.
18 juni
Tomas Bannerhed medverkar under Ljungby Berättarfestival, som i år har skogen som tema. Bland annat i samtal med folklivsforskaren Bengt af Klintberg. 17-18 juni.