Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Foto © Sofia Runarsdotter
BÖCKER:
Pappas blod
Pappas blod

Inbunden
Utkom i oktober 2016
Antilopernas list
Antilopernas list

Inbunden
Utkom i april 2009
Högupplöst pressmaterial:

Jean Hatzfeld

Jean Hatzfeld föddes 1949 på Madagaskar, av judiska föräldrar som flytt undan nazisterna. Han var tidningen Libérations krigskorrespondent under många decennier, framför allt i Mellanöstern. Han rapporterade också om folkmordet i Rwanda 1994, och har sedan återvänt dit gång på gång för att möta de överlevande och i sina böcker skildra deras liv.

Bland de många priser han fått för sitt författarskap är kanske Ryszard Kapuscinski-priset för litterära reportage det allra finaste. Priset tilldelades honom tack vare Antilopernas list, som Weyler förlag gav ut på svenska redan 2009 och nu ger ut som pocket i oktober 2016. I den berättar han om folkmordets offer och förövare.

I sin nya bok Pappas blod, fullbordar han en av de viktigaste journalistiska gärningarna i vår tid. Här möter vi barnen till dem som var med om det ofattbara år 1994.

RELATERADE NYHETER:
Jean Hatzfeld på Sverigebesök!
7 oktober 2016VIDEOKLIPP

Den franske journalisten Jean Hatzfeld besökte Sverige i april 2009. Här läser han två avsnitt ur sin reportagebok Antilopernas list. Berättelser om offer och gärningsmän i folkmordets Rwanda.

topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här författaren.
INTERVJUER
30 april 2009:
NSD: Om offer och mördare i Rwanda


Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag