Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Foto © Els Zweerink
BÖCKER:
Broderskap
Broderskap

Inbunden
Utkom i april 2017
Frihet
Frihet

Inbunden
Utkom i april 2016
Jämlikhet
Jämlikhet

Inbunden
Utkom i november 2016
Skuggan av ett liv
Skuggan av ett liv

Inbunden
Utkom i januari 2015
Mordet på Margaret Thatcher
Mordet på Margaret Thatcher

Inbunden
Utkom i november 2015
För in de döda
För in de döda

Inbunden
Utkom i maj 2014
Wolf Hall
Wolf Hall

Inbunden
Utkom i augusti 2013
Högupplöst pressmaterial:

Hilary Mantel

Brittiska Hilary Mantel har sedan 1985 skrivit tolv böcker men fick 2009 sitt stora genombrott med Wolf Hall.

Och vilket genombrott!

Den historiska romanen belönades 2012 med prestigefyllda Man Booker Prize och flera andra stora utmärkelser. Tidningarna utnämnde den till årets bästa roman, Englands största bokhandelskedja Waterstone’s korade Hilary Mantel till årets författare och nätbokhandeln Amazon utsåg Wolf Hall till en av årets tre bästa böcker. Romanen är också den Man Booker Prize-vinnare som sålt bäst genom tiderna.

Wolf Hall är första delen i en trilogi och utkom 2013. Uppföljaren Bring Up the Bodies kom ut på svenska med titeln För in de döda 2014. Båda böckerna har blivit stora succéer hos både kritiker och läsare.

Hilary Mantel blev den tredje författaren någonsin att vinna Man Booker Prize två gånger, en bedrift som bara J.M Coetzee och Peter Carey lyckats med. Hon har även vunnit Costa Novel of the Year Award (f.d. Whitbread) och är ensam om att ha vunnit Englands båda största litterära priser.

BBC 2 har gjort en dramaserie i 6 delar av Wolf Hall och För in de döda i regi av Peter Straughan, som även skrivit manus till filmen Tinker Tailor Soldier Spy. Serien har lyfts till skyarna av kritiker och tittare i England. SVT har köpt in serien som visas med start den 31 maj 2015.

Royal Shakespeare Company – som bara i undantagsfall spelar något annat än just pjäser av William Shakespeare – sätter i vinter upp Wolf Hall och För in de döda i Stratford-upon-Avon. Möjligen är det mest talande för Hilary Mantel stjärnstatus i Storbritannien!

Hilary Mantels böcker finns översatta till mer än 30 språk.

topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här författaren.

Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag