Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Översättning: Sofia Nordin Fischer
Omslag: Moa Schulman

Inbunden
ISBN: 9789176810989
Utkom i oktober 2018
Pressmaterial:
BLOGGAT OM BOKEN "Tillnyktring" "" "Leslie Jamison" lang:sv
Tillnyktring

LESLIE JAMISON

Leslie Jamison vet av egen dyrköpt erfarenhet varför man dricker och varför man måste bli nykter om man, till exempel, vill kunna skriva. Hon tog hjälp av AA, Anonyma Alkoholister, som har berättandet och erkännandet som grundidé. Det har också en rad författare haft, med varierande framgång.

I Tillnyktring berättar Leslie Jamison deras historia om kampen mot spriten och drogerna, sammanvävd med hennes egen och AA:s. Det handlar om Raymond Carver och Jean Rhys och andra stora författare, men också om Billie Holiday och Amy Winehouse. Jamison, som fick ett stort genombrott med essäboken Empatiproven (på sv. 2016), har en alldeles egen stil där hon blandar självbiografi med kulturhistoria och reportage.

Tillnyktring kommer ut i USA i april i år och är en av årets mest emotsedda böcker.

»Leslie Jamisons Tillnyktring är den slutgiltiga undersökningen av kärleken till förgiftning och möjligheten till att nyktra till från den.« (Chris Kraus, författare till I love Dick)

»Den viktigaste tanken är hennes insisterande på att den begåvade konstnären som behöver sprit eller droger för att arbeta eller upprätthålla sin vision faktiskt inte existerar.« (Stephen King)

AV SAMMA FÖRFATTARE:
Gingarderoben
Empatiproven
topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här boken.

Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag