Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Omslag: Miroslav Sokcic
240 sidor

Inbunden
ISBN: 9789187347870
Utkom i april 2015

E-bok
ISBN: 97891768100019
Utkom i april 2015

Pocket
ISBN: 9789176811443
Utkom i augusti 2018
Pressmaterial:
Nästa år i Berlin

ASTRID SEEBERGER

En dotter, vuxen och sen länge rotad i Folkhemssverige, berättar om en mor med ett flyktingansikte, märkt för livet av sina upplevelser under andra världskriget. Om en far som spelar bort mörkret med sitt valthorn, om morfadern som går omkring som en kung även när han efter kriget hamnar på en socialistisk kolchos, och om de två morbröderna, Ewald och Bruno, vars drömmar krossas av historien. Men Nästa år i Berlin är ändå en berättelse om kärlek och längtan, om trots och frigörelse.

Astrid Seeberger är överläkare i Stockholm. Hon växte upp efter kriget sydvästra Tyskland och kom till Sverige som 17-åring.

Pressröster om Nästa år i Berlin:

Nästa år i Berlin är hennes skönlitterära debut och det är ingen överdrift att säga att det är en strålande sådan.
Sydsvenskan

Astrid Seeberger är en säker stilist och en mycket driven berättare.
DN

Astrid Seeberger lyckas med den svåra uppgiften att skriva om sin familj med lika delar smärtsam inlevelse och nödvändig distans. Resultatet blir en bok där läsningen gör ont, men som påminner om att ett berättande om andra världskriget, bortom det kolorerade och krigsromantiska, alltid kommer att vara helt och absolut nödvändigt.
SvD

Seebergers fina bok vittnar om att det också fanns ett annat mera undanskymt krigsliv som det sällan skrivs om, ett liv där ingen var offer och ingen var bödel, men som ändå lämnade mardrömmar efter sig som oroar även de efterlevandes nattsömn.
Expressen

Astrid Seeberg är en god berättare som stannar i det intima och närgångna med en uppriktighet som berör varje läsare. Generöst delar hon med sig av de nära relationerna och väcker insikten om hur underbart och smärtsamt livet kan vara på en och samma gång.
Corren

RELATERADE NYHETER:
Astrid Seeberger i "Tankar för dagen"
4 februari 2016

Hyllade debutanter!
5 maj 2015

AV SAMMA FÖRFATTARE:
Goodbye, Bukarest
Den skamlösa nyfikenheten
topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här boken.

Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag