Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Översättning: Karin Lidén
Omslag: Beata Boucht
380 sidor

Inbunden
ISBN: 9789187347030
Utkom i mars 2013
Pressmaterial:
I morgon fyller jag tjugo

ALAIN MABANCKOU

Michel är tio och växer upp i Pointe Noire, en stad vid den kongolesiska Atlantkusten. Det är tidigt 70-tal, Kongo har ett decennium av frihet bakom sig, landet styrs av den karismatiske marxisten Marien Ngouabi som ska hinna mördas innan man upptäcker hur korrupt också han var. Genom radion strömmar nyheter och information från hela världen, Michels öron växer. Vem ska ta hand om Shahen av Iran, har Idi Amin någon att boxas med där i Saudiarabien? Och under mangoträdet funderar Michel på om det ska bli han och Caroline. Världen speglad genom en ung kongoles, alltså.

Alain Mabanckou slog igenom med Slut på kritan och fortsätter i bok efter bok att skildra sitt Kongo med ­kärleksfull ironi. I hemlandet Frankrike är I morgon fyller jag tjugo en publiksuccé att lägga till raden av litterära priser.


»Detta är en mycket charmerande och väl genomförd roman som griper och samtidigt förför med sina många direkta och dråpliga tilldragelser. Den generösa naivistiska stilen är rik på genuint komiska överdrifter och verkningsfulla upprepningar och små mikro­episka kataloger, och det blir inte överlastat eller maniererat.« (Göteborgsposten)

AV SAMMA FÖRFATTARE:
Black bazar
Ett piggsvins memoarer
Slut på kritan
topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här boken.

Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag