Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Översättning: Annika Hultman Löfvendahl och Jan Hultman
Omslag: Moa Schulman
352 sidor

Inbunden
ISBN: 9789176810590
Utkom i mars 2017

E-bok
ISBN: 9789176810781
Utkom i mars 2017

Pocket
ISBN: 9789176811160
Utkom i maj 2018
Pressmaterial:
En engelsk gentleman

JANE GARDAM

Sitt smeknamn, eller kanske öknamn, har han hittat på själv, med all den självironi en man uppväxt i utkanterna av det engelska imperiet kan uppbringa: Gamle Filth (Failed In London, Try Hongkong). Sir Edward Feathers var en gång en uppburen advokat och domare i Hongkong, nu är han gammal och utlämnad till minnena av en kärlekslös barndom och en livslång kärlek till hustrun Betty. En engelsk gentleman är den första romanen av tre om Edward Feathers och hans hustru som givit Jane Gardam en sen men stor och mycket välförtjänt framgång runt om i världen. De två andra delarna, En trogen hustru och De sista vännerna, kom ut senare under 2017.

”Skarp, mänsklig, generös och underbart rolig, hon är en av våra allra finaste författare.” Hilary Mantel

Jane Gardam började skriva först när hon blivit 40, samma dag som hennes tredje barn började skolan. Sedan dess har hon skrivit en lång rad böcker, också för barn och vunnit en rad priser. Hon är i dag nära 90 år och bor i grevskapet Kent i England.

”Den här romanen är verkligen Gardams mästerverk. Hennes gestalter gör den till en av de mest rörande berättelser jag läst på åratal.” Guardian

AV SAMMA FÖRFATTARE:
En trogen kvinna
De sista vännerna
topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här boken.

Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag