Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Översättning: Karin Lidén
Omslag: Elsa Wohlfahrt Larsson
304 sidor

Inbunden
ISBN: 9789185849482
Utkom i oktober 2011
Pressmaterial:
Black bazar

ALAIN MABANCKOU

Vår hjälte, en kongoles i Paris med smak för italienska skjortor och skor av märket Weston, har just dumpats av sin flickvän, och nu tröstar han sig med att skriva om sitt elände. När han inte hänger i baren på Jip’s vill säga, tillsammans med landsmän som döljer hemlandets misär bakom en lysande fasad. De här afrikanska klädsnobbarna kallas »les sapeurs«, är färgstarka personligheter med fantastiska namn och deras livsöden rymmer allt stort och allt smått som hör till »människans villkor«.
Black Bazar är en pendang till Mabanckous skildring av en bar i Kongo, Slut på kritan som kom ut på svenska 2008. Det är uppsluppet, men bakom skratten finns vrede och sarkasm.

Alain Mabanckou har på kort tid blivit en av de mest uppmärksammade och översatta franska författarna. Med Ett piggsvins memoarer (på svenska 2010) erövrade han den stora publiken och den tilldelades också Prix Renaudot, ett av de allra finaste franska litteraturpriserna. Han bor i Los Angeles.

»Det är lättläst och dansant, och den beska ironin ligger som ett generöst ölskum på ytan, men Black Bazar är också ett indignerat brandtal om rätten att skriva och rätten att tolka sin egen historia.« (Borås Tidning)

»Med glimten i ögat och ironin i ordet får Mabanckou romangestalterna att vrida och vända på olika klyschor om såväl kolonialismen som den afrikanska identiteten.« (SvD)

AV SAMMA FÖRFATTARE:
I morgon fyller jag tjugo
Ett piggsvins memoarer
Slut på kritan
topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här boken.

Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag