Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Översättning: John Swedenmark
Omslag: Elsa Wohlfahrt Larsson

Inbunden
ISBN: 9789176811238
Utkom i oktober 2018
Pressmaterial:
BLOGGAT OM BOKEN "Asta" "" "Jón Kalman Stefánsson" lang:sv
Asta

JÓN KALMAN STEFÁNSSON

Ásta är en ung kvinna, född i början av 50-talet i ett passionerat äktenskap mellan Sigvaldi och Helga. Hon får en vild uppväxt som till sist för henne till konststudier i Wien och en kärlekshistoria med poeten Josef.

Det mesta i både hennes liv och romanen rör sig mot katastrofen. Föräldrarnas äktenskap tar slut, fadern ser i hög ålder sitt liv passera revy, återupplever striderna med brodern, konstnären.

Hur minns vi livskatastroferna, hur överlever vi dem? Stefánssons svar rör sig alltid på en skala från utlevelse och missbruk till grå anpassning, över generationerna. Och som alltid ställer han konstens och litteraturens avgörande kraft mot dödens obönhörlighet. Som ingen annan nordisk författare idag förmår han ta sig an de allra största livsfrågorna.

Jón Kalman Stefánsson inledde sitt författarskap som lyriker för att sen växla över till prosan. Sommarljus. Och sen kommer natten blev hans genombrott och gav honom det stora isländska litteraturpriset 2005. Ásta är den sjätte romanen som översätts till svenska.

AV SAMMA FÖRFATTARE:
Som universum, ungefär
Fiskarna har inga fötter
Trilogin om Pojken
Människohjärtat
Änglarnas sorg
Himmel och helvete
Sommarljus
topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här boken.

Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag